Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, October 5

open house part 2

salam dan hai

continue dari part 1

tengah aku berkecah-kecah kat dapur
dapat call dari kak ida, dia bagitau dia nak datang awal
sebab nak balik kampung
nasib baik masa tu semua makanan dah settle
tinggal nak susun je atas meja
tapi menunggu jugak la diorang 1 family sebelum dapat makan
heheheh kesian kak ida
kemudian, muncul pulak kak lin, jiran depan rumah ni
kak lin pun aku jemput awal jugak sebab dia dah bagitau nak balik kampung
tiba-tiba, datang pulak kak ina
sebabnya dia ada hal dengan adik dia
so diorang bertiga ni paling awal datang, 12.30tghr kot
hehehe kesian kena tunggu sebelum makan


tetamu terawal :D

dalam pukul 1 lebih macam tu, aku pun bersiap & solat zohor
pastu rasa lapar pulak
ajak mr.k makan
dah siap-siap makan, mr.k tanya aku
mana orang ni, takde siapa datang pun
heheheh risau die!
tiba-tiba muncul la dua tetamu ni
dua tetamu ni adalah orang paling akhir balik
aku kurung diorang tak bagi balik hehehehe
siapa lagi kalau bukan azie & ain!


terhibur dengan keletah sofea & hafiy!

hafiy yang comel!

olololo suwittnye senyum macam tu :D


tengah rancak bersembang
kak zila sampai pulak dengan ezey
baru sekejap diorang duduk
sampai pulak kak nini
wah...makin ramai hehehehe
teruja pulak aku hehehehe




ni je lah satu-satunya gambar berdua dengan orang kuat saya :D


next yang sampai is kak sue, clement & en. roszaimy
orang paling jauh katanya! hahahaha




sampai pulak kak g sekeluarga
memang kecoh habis satu rumah
dengan riuh budak-budak
sukanya!



last sekali kak nana
lambat sampai, pastu lepak kejap je sebab nak ke hospital


bergambar sedas! :D


ececece macam pengantin u! :p

bergambar lagi :D

dan bergambar lagi!

dah!
abis ceritanya
aku pun buat kecik-kecik je
tapi meriahnya, Alhamdulillah
makanan cukup, semua lengkap
tapi adik-beradik aku semua tak boleh datang
so lepas je kawan-kawan balik
kami terus keluar ke puncak jalil & selayang
menghantar makanan untuk diorang semua :D
baik tak??? baik tak??? :D
dengan rumah tak berkemas lagi heheheh
balik pun dah pukul 1 pagi, memang tak lalu dah nak berkemas
siap-siap, solat isyak pastu terus tidurrrrrrr :D

Alhamdulillah, selesai 1 babak
next, tak tau nak jemput siapa & bila  hahahaha
thanks eh korang sudi datang rumah i
yang tak terjemput tu, sorry sangat-sangat
insyaAllah next time, zaa jemput lagi ye :D


p dot s : big hugs to you, abang...thank you!

11 comments:

♥z@z@♥ said...

sentapppp...gilos kan x abis nga sentap..haha

axie said...

nyum2..pasni piza & pulut pauh pulak (kelip2 mata)

dakcik said...

welcume..len kali jemputlah lah lg..=)
next menu is pizzaa (bak kate azie) tlg ckp je nie..hehehehe

p/s : nk gambar?

ida ^_^ said...

salam....

welkem zaa...tq atas makanan yg super sedap..sampaikan abg akak suh tanya resepi kat zaa...

(yang dak hariz plak bleh tanya...maa, nie roti canai ker...dia tak pernah nampak roti tempayan)

makanan:tip top
layanan : tip top

kesimpulannya= best!!!semoga zaa dimurahkan rezeki...

p/s:- zaa, akak nak mintak resepi roti tempayan ea...mail akak di ida_perempuanmelayu@yahoo.com

tqvm

~~zaa~~ said...

zaza,

hahaha cukup2 la tu... :p

~~zaa~~ said...

axie,

eh..ye ke???nape tibe2 masuk menu pulut pauh pulak??? heran zaa :p

~~zaa~~ said...

dakcik,

:D hahahah i nak tunggu nasi ujan panas ribut petir nih :p

~~zaa~~ said...

ida,

ala, zaa buat yang termampu je kak..thanks sebab akak sudi datang heheheh cian lambat boleh makan :p

hahahah resepi nanti zaa bg ye..

WILAYAH C.T.M said...

dah berapa kali layan entry roti tempayan kat blog zaa setiap kali tu jugaklah merembes2 air liur..bila dapat rasa eh??teringin tau...bila2 buat juallah kat sy sekeping dua..huwaaa...hiksss

~~zaa~~ said...

wilayah ctm,

hahahah ala kesiannya sampai meleleh air liur! hahahah ok, nanti zaa buat, zaa bagi ctm ye :D

Anonymous said...

pergh..baru sempat baca entri nih..en rosz nampak kurus :)...tq zaa