Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, December 14

perkongsian ilmu

salam dan hai

malam tadi boring sangat takde cerita yang best kat tv
sekarang ni siaran tv entah ape-ape je la kan?
duk ulang la cerita yang sama 40kali
dah takde modal ke apa diorang ni
geram pulak aku dibuatnya

pastu masa dah pukul 10, kak nani call
suruh turn on tv9
sesi perkongsian ilmu, halaqah
tajuknya pengembaraan janin
ada siapa-siapa tengok semalam?
insafnya Ya Allah
teringat susah payah ibu kita mengandungkan kita dulu kan
yang bestnya, ada video perkembangan janin dari minggu pertama sampai lahir
Subhanallah, besarnya kuasa Tuhan
dan paling menakjubkan, ada video baby tengah aktif bergerak
berpusing sana sini
tapi bila diperdengarkan ayat A-Quran, baby tu terus terdiam
dan kedudukan baby dalam rahim seolah-olah tengah bersujud
Subhanallah
baby yang sekecil tu pun tau mengagumi ayat-ayat Al-Quran, inikan pulak kita yang dah tua kan
kerdilnya rasa aku ni, jahilnya rasa

korang search la kat youtube
ada videonya
aku malas nak upload sebab berat kan
so rajin-rajin search ye
kite share sama-sama

3 comments:

♥z@z@♥ said...

seronokkan tgk..dlu mse mengandung mmg blh dikatakan tetiap hari tgk...=)

dakcik said...

aah..byk versi kt youtube nie..
video ms tgh operate nk kuarkan bby pun ade..huhu
yg tu sarankan za xyah tgk lg..kang ngeri..huhu

axie said...

yeke? terlepas tgk..nanti nak search kat youtube