Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Thursday, July 28

no words can describe

salam dan hai

hari ni belahan jiwa i dah balik :D
tadi tengahari dah jumpa kejap
sebab nak bagi kereta kat mr.k
jap lagi mr.k datang ambik la
& esok i cuti :D
heheheh biasa la yang, nak meluangkan masa berkualiti :p
kate 2 minggu tak jumpe kan? hahahah
gile gatal!! :p



& tengahari tadi lunch dengan SS :D
lunch dekat pusat maritim, pullman
lamanya tak jumpa, rindu gile ok!
tapi macam biasa la, memang takkan cukup korum sebab kat putrajaya muka ni je heheheh
cikpuanezah!!
jangan lupa janji kamu!! :D







lastly, kepada semua umat islam
Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak
aku harap sangat Ramadhan kali ni bawa rahmat yang tak terhingga
terutamanya kepada kami
& kepada korang semua jugak
perbanyakkan doa ye kawan-kawan
& solat terawikh jangan lobang-lobang tau! :D



p dot s : bahagia! :D

Wednesday, July 27

bila dah tua, semua la lupa!! haisshhh!

salam dan hai

hari ni aku agak kesiangan
semenjak duduk puncak jalil ni
selalunya paling lewat pun aku keluar nak pergi kerja pukul 7.15
itu paling lewat la
tapi hari ni lagi lewat :(
sebab tak sedar heheheh
sedar-sedar tengok jam dah pukul 6.40!
memang kelam-kabut la jawabnya!
aku memang saja nak pergi awal
bukan apa, cuma malas nak jem teruk la kat seri kembangan tu
tengok macam hari ni
aku keluar 7.30, jem teruk!
memang memecut je la hari ni
tak pandang dah, kereta mewah ke, kereta biasa ke
semua aku potong hehehe
lagi 5minit nak pukul 8 baru sampai ofis! penat!

bila dah sampai ofis tu, faham-faham je la
settle kan dulu mana yang urgent, then baru la turun beli breakfast
bukak handbag nak ambik purse, takde!
cari-cari lagi, takde jugak!
ayakkkk!! mane pergi purse aku ni???
fikir punya fikir, baru teringat
purse tertinggal kat atas meja console depan tv!! alamak!!
macam mana boleh terlupa
kisahnya semalam beli makanan untuk berbuka
pastu bila dah sampai rumah, letak purse & kunci segala mak nenek atas meja
terus pergi solat asar
bila dah malam, aku nak jemur kain
ambik la sekali kunci rumah & kunci kereta
so purse memang kat situ la, kononnya nak naik tidur jap lagi bawak naik sekali
haremmmm!! lupe!!

nasib baik la takde polis sekat tengah jalan tadi
kalau tak, memang masak la i!
dengan lesennye takde! heheheh
eh..korang jangan pulak report kat polis tau
karang tak balik la aku! hehehehe

fikir kejap
macam mana nak beli breakfast ni
dah la lapar! heheheh
pastu teringat dakcik, mesti jumpa kat cafe kan
konon nak pinjam duit dia dulu la
baru je nak call, bos panggil
mintak belikan makanan dia sekali
tiba-tiba!
ting!! ting!! dapat satu idea hehehe

bos : za, u tolong belilan i nasi lemak ye, macam biasa la
aku : ok, bos. tapi saya tertinggal purse la kat rumah :)
bos : nah, beli sekali dengan i punya. balance buat makan lunch
aku : baikkk :D

tak jadi pinjam duit dakcik :)

pengajaran : bila dah teringat tu, buat terus ok. jangan tangguh lagi! :D


p dot s : esok mr.k balik!! yyyeeeaaaayyyyy!!!! :) :)

Tuesday, July 26

ada apa dengan 26 Julai?

salam dan hai

1st of all, this entry is dedicated to all DSK Polisasians Batch 2003/2005
sedar or tak, today genap 6tahun kita berkhidmat yaww! :D
semoga anda semua menjadi PA yang disenangi ramai, berdedikasi, berintegriti ;)
please remember, banyak lagi masa, situasi & keadaan untuk kite tempuh nanti
so, be passionate ok! :D
jangan lupa tau kenangan kite kat polisas dulu!

2nd,
26 julai ni jugak birthday kak nana!
akak!! happy birthday to you!!
my best ever akak since aku kerja! :D
tapi sorry eh, ni tahun pertama zaa tak dapat wish & nyanyi depan akak :(
dalam telefon je, dengar suara
apepun, zaa harapkan yang terbaik untuk akak ye!


e2 je, bye! :D

kursus sambil berjimba di impiana, cherating

salam dan hai

hari ni mood masih swing-swang
can't help
tunggu la sampai belahan jiwa i balik, baru la mood stabil :D

aku nak update pasal kursus di impiana, cherating baru ni
tapi aku nak link kan je ye?? :)
kalo korang nak baca & tengok gambar
tolong rajin-rajin la ye pergi blog dakcik ain ni!

tq ain sebab update untuk zaa! heheheheh


p dot s : hari ni selasa, esok rabu, pastu??? khamis!! :D

Monday, July 25

mode : di bawa angin :(

salam dan hai

it's gone....it's gone.........
half of me was gone since the day you went away....


another 3 days to go... :(

Friday, July 22

kembali berkhidmat untuk negara :D

salam dan hai

aku dah kerja pun semalam
tapi punya la sibuk sampai tak sempat nak say hai kat korang pun
nasib baik masa kursus 3 hari, ada orang replace tempat aku :D
so kerja tak la menimbun sangat!
thanks ye pada mereka-mereka yang membantu!

bila nak update pasal cherating?
ermmm...tunggu dakcik update dulu boleh tak???
aku link kan je nanti! hehehehe
sebab semua gambar kat dia
aci tak??? :p
boleh la ye, kurang sikit kerja aku! hahahha

pagi ni bos takde, so rilex la sikit
tengahari ni pun nak keluar dengan half of SS
sebab nak tengok cikpuanezah kurus!! whoooooaaaa!!!
i jeles ok! i bila la boleh kurus ni (-_-")


p dot s : seven days to go :(

Wednesday, July 20

It's time to check out!

Salam dan hai

Today is my last day kt cherating after 4days berkampung kat sini. Overall kursus ni memang best, tapi tak tau kenapa hati aku tak berapa ceria..ececece :p

Maunye tak, aku balik ni mr.k bukannye ada kat rumah pun. :( rasa kosong je. Nak pulak sekarang mr.k bagitau die demam..:( abang,cepat sembuh tau...

Aku gerak balik jap lagi pukul 2 kot..mula-mula nak balik dengan bas, tapi tak jadi sebab takut tak sempat jumpa mie..so naik i balik tumpang ain!
Ok la,kite jumpa esok je la kat ofis eh? Tak sanggup rasanya nanti nak tengok kerja atas meja yang bertimbun tu! Arggghh!!

Ok,bye!

Tuesday, July 19

I am so sleepy!

Salam dan hai

Pehh...hari ni memang hari yang amat memenatkan! Mata ni memang mengantuk yang amat! Modul hari ni macam boring je. Pastu dah la petang nanti ada grouping! Benda yang paling aku tau suka!! Hahaha

Eh,korang! Gambar tak keluar eh kat last entry tu? Alamak,macam mana eh? Aku pun confius jugak. Lagipun aku update by phone je kan. Takpe,takpe..nanti esok aku balik,aku upload lain ye..jangan marah eh? hehehe..:p komen korang pun nanti aku reply bile dah balik ye! :d

Ok,bye korang! Aku nk g mkn!

Live from cherating!

Salam dan hai

Online babes! Hehehe korang semua dah tidur ke? Ala, jangan la tidur lagi, teman la aku :p

So far, kursus hari ni best! Esok lagi syok sebab kursus sampai pukul 4.30 je...pastu pandai-pandai la buat hal sendiri..

Ni aku nk share sekeping dua gambar kat cherating dengan ain! Buat pengubat rindu korang pada aku! Hahaha bajet orang rindu konon! :p
Ok la korang,aku nak tidur dah..mata dah layu je ni..nanti bile free,aku online lagi ye..tata! :D

p dot s : ten days to go... :(

Sunday, July 17

gua chow dulu, bebeh!

salam dan hai

start hari ni sampai rabu
aku akan memanjakan diri ke cherating dengan dakcik ain! :D
hahhahah bukan pergi suka-suka pun, berkursus tau!
ambik peluang la time suami pun berkursus, bos pun takde
tapi aku kursus tak lama macam mr.k :(

aku nak pergi jap lagi pukul 12

aku pergi naik bas ofis je, & sorang
sebab dakcik dah balik kuantan awal lagi, ada kenduri

so sorang la i dalam bas jap lagi
mr.k dah pergi pagi tadi
aku hantar dia kat ofis KWP
dia pun naik bas jugak

semalam punya la balik lambat
sebabnya abe gee buat kenduri kesyukuran sikit
nasib baik pagi semalam aku dah siap-siap packing
banyak pulak tu packing
mr.k sebiji je, aku yang banyak
heheheh sebabnya, balik je dari kursus nanti
aku terus pecut ke rumah abe gee
bermastautin kat sana sampai la mr.k balik kursus
so semua barang aku dah pack siap-siap letak dalam kereta
& kereta aku tinggal kat ofis je, senang!

eh, ok la korang
dah nak pukul 12 ni
kang aku kena tinggal bas pulak nanti! :p
nanti kalau sempat, aku update kat sana ye!

KL!!!! Peace Yo!! hahahha :p

Friday, July 15

nasi kaumok yang kawww!! :D

salam jumaat dan hai

Alhamdulillah semalam aku puasa
berjaya sampai berbuka walaupun kerja super banyak
& kepala super sakit!

berbuka dengan apa semalam?
kononya nak goreng ayam je, sebab mim lam sim :p
hahahah tapi macam tak berselera pulak
mr.k suggest beli daging merah je, tapi aku tak nak
at last, die cakap suruh masak nasi kaumok
aku pun ok je la, sebab senang je masaknya

actually nasi kaumok ni sebenarnya lebih kurang nasi beriani la
but originality nya coming all the way from thailand :D
tanah tumpah darahku :p ibu nenek moyang ku
nasi kaumok ni ada rempahnya yang tersendiri
tak boleh suka-suka hati pakai rempah kari ke, rempah kurma ke
lain rasanya nanti :p
pakejnya ayam yang dimasak sekali dengan rempah nasi
acar timun, sambal cili manis & salad

so dengan kepakaran yang ada hahahah :p
1st time aku buat sendiri
selalunya tau makan yang dah siap je
maka berbuka puasa dengan nasi kaumok la semalam
air, teh o laici :D mantop!!






burrrrpppp!! alhamdulillah :D
lepas berbuka, terus pergi rumah kak nani sebabnya mie & adik aku baru sampai :D
seronok!!
terus bagi mie rasa nasi kaumok, and keputusannya LULUS dengan cemerlang! hahahah



p dot s : ahad ni, laki bini pergi kursus! mr.k dekat sungai congkak, aku kat cherating!

Tuesday, July 12

being husbandless again

salam dan hai

mode : sedih :(

start minggu ni 17 julai sampai la 28 julai
mr.k kena pergi kursus :(
sedihnya :( :(
almost 2 weeks, you know??
kursus memang la dekat je kat sungai congkak
tapi kena bermalam kat sana
weekends pun ade class
tu yang buat aku lagi sedih tu
dah nak dekat puasa nanti baru mr.k balik :(

& aku macam biasa la
akan diposkan ke puncak jalil
untuk keselamatan katanya
takut duduk sorang-sorang pun ye jugak
bukan takut benda yang halus
tapi takutkan perangai manusia sekarang yang macam-macam
so, untuk taknak buat mr.k risau
aku kena jugak la poskan diri ke puncak jalil

jauhnye la hai rasa nak pergi kerja
selalunya 3 minit dah sampai ofis
ini nak tak nak setengah jam, kalau nasib baik
dengan sesak yang super! eee..tak sanggup la rasanya
but i have to :(



p dot s : nanti kite rindu awak macam mana??? (-,_-,)

Monday, July 11

inai untuk pengantin

salam dan hai

sorry ye kengkawan
sebab aku asyik menjamu mata korang dengan pizza yang super sedap tu hehehe
bukan nak buat korang terliur
tapi nak share heheheh :p nanti ye aku bagi resepi
dah ramai sangat yang request ni laku sungguh!

after setahun, tiga bulan, tiga minggu, satu hari dia tinggal i
semalam dia mentari muncul lagi :D
kegedikan untuk merasa malam pertama pengantin baru kembali!
bride-to-be semua jangan marah ye :p




weekend baru ni balik rawang
pastu malam tu mak tumbuk inai nak pakai
aku pun tumpang la sekaki
bukan senang ok nak dapat bau inai daun yang wangi ni
best sangat!!
bila aku dah siap pakaikan mak, aku punya siapa pulak nak pakaikan?
at last, mr.k yang jadi mangsa :p
hehehe cian dia merah-merah tapak tangan!
tq ye awak! :*

aku memang dari kecik lagi suka sangat pakai inai
terbawak-bawak sampai besar
& selalunya kalau pakai inai, mesti inai daun
sebab aku suka bau dia yang wangi ni
2, 3 hari pun belum hilang lagi, rasa segar je
kalau ada pun pakai inai serbuk, mesti inai dari Mekah
kalau tak, memang aku tak pakai la
asli tu yang penting! :p



p dot s : abang, jom feeling pengantin baru! oppsss! hahahahaah ;)

lelong tiket chelsea & arsenal

sticky post!

salam dan hai

i'm helping a friend
dia nak let go tiket match antara malaysia & arsenal
match on 13 july, 2 keping tiket
and one more tiket match antara malaysia & chelsea
on 21 july, pun 2 keping tiket
tiketnye harga RM108, die nak let go murah la sikit
if anyone interested, email me ok
hurry up!!

princess_zaha05@yahoo.com



just helping a friend, bukan i berniaga & tak mark up harga langsung! :D

Friday, July 8

2nd batch homemade pizza :)

salam dan hai

untuk kali kedua ye kawan-kawan :D
special request heheheh
& kali ni roti lagi lembut, topping lagi sedap
gile puji diri sendiri hahahah
tapi betul, mr.k yang cakap ok. bukan i!

2 kali dalam seminggu buat pizza!
tapi lepas ni, mungkin lama sikit kot baru ada rasa nak buat balik
nanti lepas ni bila free sikit, aku tempek resepi ye :D
untuk sementara ni, korang jamu la mata dulu :p









Wednesday, July 6

Wordless Wednesday #2

salam dan hai

:)










:D seronok! :)

Tuesday, July 5

life must go on

salam dan hai

:) kite lupakan cerita sedih semalam ye
biasa la, aku pun manusia biasa je
takkan lepas dari merasa semua kesedihan tu
tapi insyaAllah, demi suami yang tersayang
aku akan cuba untuk bertahan selagi mampu

korang,
aku nak tanya ni
kat mana nak cari daging pepperoni tu ye?
ala yang macam dalam pizza tu, yang bulat-bulat tu
ni macam kat bawah ni




kat mana ada jual ek??
cold storage ade tak?
hari tu cari kat giant, carrefour semua takde
cuma tak sempat menyinggah kat cold storage je
ce korang tolong aku bagitau kat mana nak cari benda ni

tq! :D



*pics from google

Monday, July 4

hati yang rapuh

wahai hati
kenapa kau begitu rapuh?
kenapa kau begitu lembut?
kenapa kau begitu tersentuh?

kerana
aku tak sanggup tengok dia sedih
aku tak sanggup tengok dia mengharap
aku tak sanggup tengok dia kecewa
sebab bila suami aku bersedih, aku lagi sedih

bersabar wahai hati
redha dengan segala ketentuanNya
He knows the best for you

Ya Allah, Kau kurniakan lah rezeki kepada kami..percepatkan lah rezeki kami. amin......

Saturday, July 2

perempuan ni memang cantik bila bertudung

salam dan hai

aku memang suka fazura
sangat-sangat suka
dari mula-mula dia jadi artis lagi
walaupun ramai yang cakap die berlakon keras, kayu
tapi aku tetap suka dia :D heheheh
sebab die memang gorgeous, flawless, gebu
dia pakai ape pun cantik
pendek kata, semuanya la cantik kat mata aku kalau FAZURA hahahah :p

bila tengok dia bertudung, lagi cantik Subhanallah
uniknye ciptaan Allah ni kan?
semoga terbuka pintu hati dia untuk bertudung suatu hari nanti
bukan niat aku nak mengagungkan artis
tapi terpegun dengan ciptaan Tuhan.
dont get me wrong ok :D









credit to beautiful nara



Friday, July 1

tuan belog demam, blog pun sunyi

salam dan hai

sorry lama biar blog ni terbiar
susah sikit la nak update blog sekarang
sibuk sangat-sangat mengalahkan bos :)
nak update pun tak tau nak cerita pasal apa
bila idea mencurah-curah, sibuk sangat pulak
bila dah takde kerja sangat, idea pulak kering kontang
ape pun tak boleh! :p
nak-nak pulak 2 3 hari ni aku tak berapa sihat sikit
so kemalasan tu menggunung la

aku nak bercerita pasal kenduri kesyukuran yang mak buat minggu lepas
tapi gambar sekeping pun takde
sebabnye aku sibuk sangat kat dapur
tapi yang penting, semuanya berjalan lancar
& puding caramel ku menjadi pujaan semua hahahahah

minggu ni punya plan, nak pergi rumah fatenton sebab majlis aqiqah amber
then shoot terus ke batu caves :D :D :D
dari situ, nak singgah kedai kak na jap sampai malam
lepas tu nak pergi 1 lagi tempat :D
fuhhhh penuh aktiviti hari sabtu nampaknya!
so hari ahad, kite duk rumah sajo, kemas rumah&iron baju
dah dapat rasa dah ke'happy'an yang akan dialami nanti hahahaha :p

ok, stay tuned eh.
nanti aku update lagi!