Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Friday, September 30

hari jumaat yang penat

salam dan hai

orang lain balik rumah hari jumaat boleh rehat-rehat
boleh tidur-tidur ayam
aku hari ni balik rumah, penat!
ishk..ishk..ishk...
kesian aku kan?

:D

dah, tu je. bye.

Thursday, September 29

BKP with love

salam dan hai

tak habis-habis lagi ke dengan jamuan raaya?
hahahah belum boleh lagi :p
walaupun syawal dah abis, jamuan makan tetap diutamakan!
hahahahah

lepas jamuan raya division hari tu, esoknya aku dijemput ke BKP
tempat jatuh lagi dikenang
inikan pulak tempat bersuka duka bekerja :D
dah siap berjanji dengan ain nak pakai grey
walaupun tak berapa nak grey, tapi i tetap ikut tema u, tau? :p

especially untuk azie, nak tengok sangat kan?
hahahah layan je la :p


antara menunya is mee kari :D


ex-officemate yang super best!

2 orang kakak yang selalu berkongsi suka duka

dengan mom-to-be, ezey

posing la ape lagi heheheh

buat naya kat ain! hahahahah

pegawai paling sporting!

kak ina yang makin cung!

u guys are the best!

posing lagi...rindu la....

dengan aisya, anak kak zila

kenangan dengan korang takkan dilupakan :D

open for a while

salam dan hai

:D open sekejap blog ni
saja suka-suka
ada orang rindu aku tak? ;)

Wednesday, September 28

tragedi tak terduga

salam dan hai

kejadian yang meragut nyawa aku sekejap
sebab kecuaian sendiri

malam semalam lepas balik kerja
kami decide nak ke puncak jalil
nak pergi rumah kak nani & abe gee
ada urusan sikit
pastu dah alang-alang kat situ
terus panjangkan kaki ke giant kinrara, beli groceries
aku memang belanja kat situ, sebab barangnya super banyak&macam-macam

bila dah settle beli groceries, lebih kurang pukul 9.45 macam tu
terasa lapar pulak
kedai banyak yang dah tutup
at last, tanya KFC je & luckily diorang kata boleh makan lagi
ding-dong-ding-dong settle la makan
mulanya mr.k pergi cuci tangan dulu
pastu dia datang, aku pulak yang pergi cuci
lepas je cuci tangan, aku tengok mr.k dah tunggu kat depan dengan troli
so terus je la gerak ke parking

dah sampai kat kereta, masukkan barang semua
pastu kitorang pun masuk la dalam kereta
biasanya kalo masuk dalam kereta, kitorang terus je gerak
tapi malam tu tak, bersembang-sembang dulu kejap
pastu aku mencari henpon, tak jumpa
sekali teringat, bag tertinggal kat kerusi KFC!!!!
Ya Allah, tak dapat bayangkan macam mana laju jantung aku
terus keluar kereta, berlarri ke dalam semula
siap berpecah lagi dengan mr.k
kot-kot terserempak ada orang ambik ke kan

aku pun berlari tak ingat la
sekali sampai KFC, tengok bag dah takde kat kerusi :(
pandang mr.k kat depan, memang sedih gila time tu
dalam bag tu ada semua duit yang aku keluarkan
ada henpon, ada jam, ada macam-macam :(
tapi aku gagahkan jugak
pergi kat kaunter, tanya kat pekerja dia
kot-kot la diorang ternampak & simpankan
sekali ada :D
alhamdulillah Ya Allah
pastu budak tu bagitau, ada abang yang tengah order KFC tu jumpa
memang berterima kasih sangat-sangat la

moralnya,
tolong jangan cuai
tolong jangan letak bag kat tempat yang kita sendiri tak nampak
tolong pegang je / riba bag supaya kita tak terlupa

Thursday, September 22

jamuan raya division :)

salam dan hai

wah...lama tak tunggu gambar i??hahahah
ni baru sempat nak update blog
gila ah sibuk hari ni! sangat-sangat!
dah, aku malas nak cakap banyak
kang datang kerja lain pulak, tak sempat nak upload lagi nanti
tapi gambar adalah sangat tidau teratur ye
menu jamuan macam biasa la kan
satay, nasi beriyani, lemang, nasi impit
& ada menu tambahan dari setiap sektor
enjoy!


ruang legar yang meriah

potluck pecal from sektor D

with geng sektor D

in front of my room

goodies from sektok S



sebahagian dari division

:D

satay! satay!

hot stuff! sagu paling sedap!

KSP

yours truly & fiza

bihun sup from sektor E

deco! deco! deco!

sektor K with cendol & dayangs hehehe

mek kecik & mek vesarrrrr

with staf sektor A

laksa johor from sektor A

itu la serba sikit gambarnya
tak kuaso den nak upload semua
terlalu banyak sampai tak larat nak pilih!

till then, bye!


p dot s : seminggu ni direct seminggu jamuan! :D sambung esok pulak kat lovey dovey BKP!

p dot s : hari ni puasa, insyaAllah..tapi tak tau nak berbuka apa. tekak macam nak secret recipe

Wednesday, September 21

makan, makan & makan lagi!

salam dan hai

lamanya tak update blog :D
ade lagi ke yang ingatkan aku?
dah la private, kawan pun berapa kerat je
ade lagi ke yang nak baca? hehehe

ini sebenarnya cerita dah agak basi la
lagipun gambar pun takde
tapi aku tetap nak bercerita jugak :D
minggu lepas kan cuti Hari Malaysia
kitorang tak balik rawang sebab mak&abah pergi kuantan
bawak yang kecik hasanah & aiman je
so yang besar-besar ni along, ude & adib melepak la kat rumah aku
kebetulan pulak jiran depan rumah, kak lin&husband
& jiran sebelah-sebelah-sebelah rumah, ida&husband nak datang beraya
aku pun masak je la mee goreng
sebab tak tau nak buat apa :(
lama jugak la melepak, gelak macam nak pecah rumah
macam-macam cerita keluar
nak-nak pulak yang si isteri ni masing-masing 1 ministry
memang kecoh habis la kan?
yang suami-suami pulak sekepala hihihi
tiba-tiba je rasa macam "alahai, dah tua rupanya aku ni, dah ada jiran sendiri"
hahaha boleh gitu? :p ambo duk perase mudo lagi hahahah

minggu tu puan banyak sangat open house yang terpaksa tolak
sebab tak sempat
dapat la pergi umah ida, rumah member mr.k, & rumah Pn. hamidah
yang lain, semua ditolak hahahah
badan pun dah lain macam dah ni :p



p dot s : jap lagi i update gambar jamuan raya ofis semalam ok! tunggu!!

Thursday, September 15

jamuan raya kementerian

salam dan hai

tengahari tadi ada jamuan raya kementerian
masing-masing melaram la pakai baju raya kan? :)
aku sendiri turun lewat jugak tadi
dekat 11.30 baru turun
lepas tu ter join geng BKP hehehe
melekat sampai sudah kat situ :p

apa yang aku makan?
satay, lemang, ketupat, char kuew tiow
tapi semuanya sikit je :(
macam tak selera sangat sebab macam sakit tekak
bersembang je yang lebih heheheh
lepas je makan-makan, ikut dakcik ain pergi ofis azie
sembang-sembang, gelak pecah perut
& bergambar la ape lagi heheheh :p

oh, by the way
hensem PM hari ni ye :D










Monday, September 12

raya edisi bergambar - rawang

salam dan hai

actually kan aku dah cerita
kat rawang pun mana sempat nak bergambar
postpone la kiranya ke malam sabtu lepas
mak berpakat dengan jiran 4 buah rumah sederet
buat open house sama-sama
so memang agak meriah la kan

jiran paling kiri buat laksa penang sedap sangat-sangat!
rumah kami buat menu wajib roti tempayan, kari daging, bihun bakso&ketupat palas
jiran belah kanan nasi kerabu
& jiran paling kanan, laksa jugak tapi aku tak tau laksa ape :p
memang meriah sangat-sangat
start majlis pukul 8 malam, sampai pukul 2 pagi tau! hahahah
selamba je pukul 2 pagi pergi beraya rumah jiran makan nasi kerabu! hahahah
memang habis meriah la
& roti tempayan as usual la kan
5kg aku buat, & habis!
memang dah kena jadi trademark la
takde roti tempayan open house rumah cik ruby & cik mat, memang tak sah! :p
vangga la jugak sekejap! ;)

yang sakit hati nya
gambar dalam kamera aku dah la 2 kerat je
kamera meragam kenapa tah
fine la sebab pakai kamera uda
dah transfer ke pc
tapi lupa pulak nak transfer ke thumbdrive! dang!
sakit betul hati gue!!
huh!!
jom la layan gambar yang ada 2 kerat ni!


menu of the day

potong lidah tau la!

ok, sopan :D

jiran-jiran taman cik ruby heheheh

adik ipar ku dah jadi anak dara!

we look greeennn :D baju mak belikan laki bini!

penat memang tak tercakap la
esok paginya bangun subuh, pastu tidur balik
9.30 baru bangunn!!! wehhh tak agak-agak kat rumah mertua macam tu hahaha
terlajak! :p

till then, bye!

raya edisi bergambar - pasir mas

salam dan hai

as i promised, hari ni nak bagi korang layan gambar saja!
sebab aku malas nak mengarang :p
layankan la gambar yang tak berapa nak ada ni ye!

jiran-jiran yang berkunjung

abah & mie

ammar aguami comel berbaju melayu!

keluarga hijau


keluarga biru

keluarga kelabu

keluarga fink! :D

bujang oren!

with auntie & cousin

kakak & adik :D

bila dah agak lapang sikit
maka timbul la keinginan bergambar berdua
tapi ini je la yang sempat :(
sedih ok!


versi pertama keluarga kecik fink!

versi kedua

versi ketiga

versi sengal!


versi yang keberapa tak tau!

at last, masing-masing melayan henpon!

itu je la gambar yang ada ye
tak ke sedih dibuatnya?
tak pernah-pernah aku tak bergambar sakan time raya
takpe, tahun depan aku repeat balik!!
berdendam nih! hahahaha

till then, bye!