Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, December 28

Wordless Wednesday #3

salam dan hai






alhamdulillah
syukur Ya Rabbi
we're expecting, alhamdulillah
now i'm 17weeks@4months++ pregnant mummy :)


Monday, December 19

one year and nine months

salam dan hai

how you guys doing?
weekend kami hanya melepak kat rumah
tak ke mana pun, masing-masing sayangkan tidur hehehe :p
tak la, hari sabtu keluar jugak, langsung tak berasap dapur
pukul 12 pergi kenduri aqiqah anak SS ema, Muhamad Emir Riyyad
so handsome la budak kecik ni
& this time la berkumpul dengan SS eventhough tak cukup geng jugak
yang ada hanya 4 orang, ikma, fatenton & farah
owhhh fatenton...amber humaira sangat behave & so comelllll
walaupun tengah menangis kelaparan hehehehe

lepas kenduri ema, balik putrajaya dulu
hajat hati nak pergi kedai kepong, tapi awal sangat
terus decide balik rumah dulu, buat ape yang patut
lepas maghrib baru keluar
dah lama dah tak pergi makan kat kepong
dah lama tak jumpa yu&poksu
melepak sikit punya lama hehehe pukul 12 malam baru balik :D
puas dapat makan macam-macam yu&poksu masakkan

semalam memang melepak je kat rumah
keluar tengahari je ke bangi
makan kat yati ayam percik
tapi ayam perciknya dah lari tune la
hampa :(

hmmm...hari ni nampaknya genap setahun, sembilan bulan aku jadi isteri orang
alhamdulillah, lagi 3 bulan nak cukup dua tahun
perancangan?
belum ada lagi :D
tak yah rancang la kot, kang tak jadi aku nangis hehehe
kite tengok je la apa yang nak jadi ye

abang, thank you for always be by my side... erkkkk jiwang!

Wednesday, December 14

perkongsian ilmu

salam dan hai

malam tadi boring sangat takde cerita yang best kat tv
sekarang ni siaran tv entah ape-ape je la kan?
duk ulang la cerita yang sama 40kali
dah takde modal ke apa diorang ni
geram pulak aku dibuatnya

pastu masa dah pukul 10, kak nani call
suruh turn on tv9
sesi perkongsian ilmu, halaqah
tajuknya pengembaraan janin
ada siapa-siapa tengok semalam?
insafnya Ya Allah
teringat susah payah ibu kita mengandungkan kita dulu kan
yang bestnya, ada video perkembangan janin dari minggu pertama sampai lahir
Subhanallah, besarnya kuasa Tuhan
dan paling menakjubkan, ada video baby tengah aktif bergerak
berpusing sana sini
tapi bila diperdengarkan ayat A-Quran, baby tu terus terdiam
dan kedudukan baby dalam rahim seolah-olah tengah bersujud
Subhanallah
baby yang sekecil tu pun tau mengagumi ayat-ayat Al-Quran, inikan pulak kita yang dah tua kan
kerdilnya rasa aku ni, jahilnya rasa

korang search la kat youtube
ada videonya
aku malas nak upload sebab berat kan
so rajin-rajin search ye
kite share sama-sama

Tuesday, December 13

middle of december

salam dan hai

entah apa yang yang ada dalam fikiran aku ni
asal klik new post je, idea lari
asal klik new post je, otak kering
sudahnya, blogwalking je ke sana ke sini
sibuk memang la sibuk je memanjang
tapi takde la sampai tak boleh update blog
tapi masalahnya satu tu je la
idea takdok! :p

sekarang ni dah middle of december kan?
macam cepat sangat pulak rasanya
lagi berapa minggu je nak masuk new year dah
excited jugak sebenarnya :D
korang punya azam 2011 macam mana?
aku macam biasa la, mesti banyak yang nak kena carry forward hehehe
nanti dah dekat-dekat new year, kite sama-sama list down kan semuanya ye

weh, tau tak mie aku tak datang pun lagi kl :(
tertunda la lagi selera aku nak makan perut rebus tu
lepas seminggu, seminggu tertunda
kesian mie & kesian aku hehehe
dah la mie sekarang ni kejap-kejap demam
takpe la, nanti mie dah sihat betul-betul baru datang ye

ok la kawan, got to go
esok-esok celoteh lagi ye, insyaAllah :D