Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, January 11

finding two lines

this is a long story, i warn u ok :D

salam dan hai

how's today?
me? great as always :D
cume sedih sikit sebab semalam dah hantar mie balik kampung :(
after 2weeks kat sini
nak tunggu bulan 2, baru boleh balik kampung semula
but it's ok, lagipun kesian abah sorang-sorang kat rumah
thanks abah :*

hari ni aku rasa macam terpanggil
nak bercerita about how we found the two lines
it was a miracle, isn't it?
we didn't expect at all, coz all this while we're just hoping and hoping
but rezeki Allah comes, and we're really bersyukur sangat-sangat
after a long waiting, one year and six month
terima kasih, Allah

2 september 2011
its starting from last hari raya
i was on red flag masa last day kat kelantan
on that day jugak, nak balik beraya kat rumah rawang
& bila dah habis bercuti raya
open house rumah mr.k
jamuan raya sana sini, memang tak habis-habis
my siblings pulak nak datang makan-makan kat rumah
3 hari berturut-turut menjamu makan

1 oktober 2011
lepas tu aku pulak buat small open house untuk BKPrians :D
entry kat sini part 1 & part 2
penat memang takyah cakap la kan
ye la, aku dengan mr.k je yang mengerjakan semua tu
angkat itu, angkat ini, panjat itu, panjat ini
masa tu memang aku dah lewat 2 hari
tapi aku rasa macam biase je sebabnya 2 3 bulan before, aku asyik lewat seminggu je
badan memang sakit sana sini, sakit pinggang as usual
aku memang malas nak check bagai, sebab nanti lagi kecewa kan
so buat tak tau je la

6 oktober 2011
masa ni dah lewat 4 hari
mr.k asking me to do the pregnancy test
aku macam taknak, sebab dah tau resultnye mesti -ve
tapi bila mr.k cakap, better tau sekarang dari menunggu dengan harapan
so kami pun decide untuk buat pregancy test esok pagi, 7 oktober 2011

7 oktober 2011
aku tersedar pukul 6.15pagi
hati memang berdebar-debar sangat nak buat test tu
takut, gelisah, semua bercampur
tangan menggigil je nak bukak plastik test tu
guna tester pun yang dah berapa bulan lepas punya hehehe
dip 'n' tell je kot heheheh
then bermula operasi tu, aku sorang-sorang je
malas nak kejut mr.k
bila dah dipkan tester tu dalam urine, aku terbalikkan dia
macam tak sanggup nak tengok resultnya
kononnya, nak solat subuh dulu, pastu baru nak tengok
tapi tiba-tiba rasa macam nak membuang pulak :p
bila dah lepas buang hajat, nak ambik wuduk
pastu mata ni gatal terpandang tester tu
memang tersangat jelas the double lines! :)
alhamdulillah

terus basuh tangan, melompat ke katil
kejut mr.k macam orang gila heheheh
"abang, bangun la..tengok ni 2 line kan?"
mr.k pun tengah mamai-mamai, anggukkan je kepala
aku tak puas hati, cakap lagi kat die
"tengok la ni yang, betul kan 2 line, betul kan 2 line"
pastu terus mata dia terbuntang, then masing-masing menangis kesyukuran
owhh...that time we felt so calmed
kami solat, kami sujud syukur, kami menangis, kami tersenyum
takde kata-kata yang boleh digambarkan perasaan itu

then we decide pergi klinik untuk double check up
& yes, we're expecting alhamdulillah
mr.k call mak, aku call mie
kitorang sms semua siblings & everyone sangat happy
then masuk kerja pun dah pukul sepuluh lebih
except family, yang paling awal tau was my closet friends la kan
then only last two weeks i baru bagitau kat sini
coz i think i'm not ready yet to let anybody knows
tapi kalau ada yang bertanya, of coz la i mengaku kan :D

so, that's the story
& now i'm entering bulan ke-5, dah halfway pun
alhamdulillah, syukur sangat-sangat
hope both of us selamat semuanya
& for those yang belum dikurniakan rezeki nan satu ini
i hope korang bersabar banyak-banyak
actually, aku pun ambik pengajaran dari kisah aku sendiri
starting from december 2010 until mei 2011, my mom-in-law sakit
& i was thinking apa jadi kalau masa tu i pun get pregnant
dengan mabuk teruk, tak boleh masak, lembik je badan
siapa yang nak sediakan makan minum abah & adik ipar semua
so everything happen ada sebab kan
Allah know's the best for us, right?
keep trying guys, keep praying
insyaAllah, rezeki itu milik kamu semua

owhh..kemain panjang lagi enrty hari ni
nanti next entry aku cerita pasal mabuk pulak ye :D
till then, bye


thanks for reading this entry.

6 comments:

III bDkNaKaL III said...

Btol tu Zaa..ape pun, tah iah sgt...gembire xterkate bl bc entry ko yang!take care tau...

-Sara- said...

mase dpt msg zaa ritu pon sara happy sgt! hehe ;)

tk cre dear

♥z@z@♥ said...

terharu sgt I bce entry u nie..yelah kan..setiap yg terjadi tue ada hikmahnye..bertuah oke u dpt mertua yg sporting dan memahami..i doakan u dan baby selamat oke..insyaAllah DIA ada melindungi kita..wuaa rase nk nangis pun ada..

Ummi Rania Raffel said...

tahniah dear! miss u! nanti nak balik tgk baby..

cheq sue dieyha said...

tahniah..saya dh setahun sebulan kawen tp blm lekat2 lg.bc entry awak ni ase mcm nk nanges pn ada..kecewa stp kali bt pregnancy test.harap2 thn ni ada rezeki utk dpt bby.amin..
ada apa2 petua x?hehehe...
saya follow yea..

axie said...

gembira untuk zaa jugak :)