Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Thursday, March 15

sebulan menghilang, ape cerita?

salam dan hai

fuhhhh...lap peluh jap
penat betul hari ni
bukan hari ni je, sepanjang sebulan ni
memang schedule penuh je
tak sempat nak merapu kat sini pun
eventhough this whole week my bos takde kat ofis
tapi macam-macam jugak nak buat
time dia takde ni la nak mengemas sana sini, ye tak?
kalau dia ada, mane sempatnya nak buat kerja lain

bulan ni rutin kami suami isteri memang sangat-sangat full
tapi demi memenuhi semuanya, kami sanggup :)
nak tau nape lama aku menghilangkan diri dari merapu kat sini?






1st, attend birthday izzul hafiy, anak azie :)
actually, birthday ni jadi perjumpaan untuk mak buyung hehehe
nak tengok gambar lagi, klik kat blog azie & blog ain ye :)

opss! kecuali dakcik ain & ikma yang kat tengah tu!



2nd, attend birthday D&D, anak cikpuanezah!
& paling best, jumpa farah & maryam yang super comel!







3rd, hantar mak, abah mertua dan adik ipar mengejakan umrah
Alhamdulillah, diorang dah selamat sampai
InsyaAllah, minggu depan balik, tapi belum confirm tarikhnya






4th, maternity & children expo kat midvalley
walaupun expo kali ni tak besar macam biasa
tapi total damage wang saku adalah = pengsan!






5th, hantar kak nani aku pulak mengerjakan umrah
diorang pun dah selamat sampai, hujung minggu depan baliknya, InsyaAllah
diorang pergi satu family
kak nani, abang ipar aku & dua anak buah comel aku amir&amar






6th, my buchuk mr.k demam teruk
kesian sangat-sangat :(
sebab demamnya kejap ok, kejap tak ok
risau la sekarang kan musim denggi
& lastly semalam yang paling panas badannya
bawak pergi klinik, terus ambik darah 2x
Alhamdulillah, result nya ok
hari ni pun mr.k still on leave






7th, kerja kemas-mengemas
yang ni memang dah lama ditunggu-tunggu
kalau dulu kat division lama, tak sebulan sekali asyik nak tukar position je
tapi sekarang, nak buang recycle paper pun tak sempat heheheh
and finally, today my workstation become clean&clear :)
dah tak tunggang langgang lagi

no more! :D




lastly, hari ni perasaan aku agak bengang, geram, menyampah. kecoh sangat. titik!




perkembangan aku dan baby?
Alhamdulillah, sihat walafiat! :D
sampaikan kalau lagi 3 minggu berat naik, nurse suruh minum air gula!
ayakkkk!! hopefully berat tak naik la until next check-up
sekarang dalam proses mengambil makanan secara seimbang hahahaha :p
& next week i'm entering 3rd trimister
Subhanallah, sekejapnya rasa
masa awal-awal dulu rasa macam lambat je
bila dah masuk 3rd trimister ni, faham-faham je la kan?
kena get ready for everything
doakan kami selamat ye :)



p dot s : all pics credit to ain, azie, ezah & pakcik google :)

6 comments:

mr&mrs affendy said...

akak, jgn smp minum air gula..air gula tu xsedap..eii xbleh lpa la msa knea minum air gula dlu..hehehe..hope suma ok ye..

III bDkNaKaL III said...

Zaa pegi eh expo baby kt MV tuh?byk ke borongnye?ramai kate cam xsebest last year...aku just rembat pampers jerk 4 pack!hahaha....

axie said...

berat zaa dah nak brapa kg ni?
skrg musim demam lah..
jenis demam on off.on off. maybe sebab cuaca

-Sara- said...

darling, take care tau! abg k pon tk cre ye!

p/s: air gula? ayakkkkk!! xsedap wooooo :P

dakcik said...

bz mung ! hehe
anw, take care both of u..

p/s : cptkan mase berlalu..;)

♥z@z@♥ said...

eh, yg last meroyan tue nape?siapakah yg telah menyakitkan hatimu?huhu