Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, September 4

birth experience part II

salam dan hai

jangan marah ek hihihi
lama sungguh nak bersambung part II nih
nak buat macam mana
tuntutan anak, laki, masa dan kerja hahahah

ok2, kite sambung part II laju2 eh

27 Mei 2012 (Ahad)

start dari pukul 12.30 contraction datang menyerang
kejap 5 minit, kejap 3 minit, kejap 6 minit
tak consisten tapi memang makin kerap
sampai la pukul 2pagi
masa ni mie masih kat selayang, rumah kak na
so aku dengan mr.k decide nak pergi hospital
at last hospital putrajaya jugak yang dituju
sebabnya dah tak tahan sakit
bila sampai hospital & segala mak nenek seluk bagai
baru bukak 2cm
yang ni pun doctor still suruh balik rumah jugak
katanya kalau duduk kat hospital, nanti time2 macam ni husband tak boleh teman
saiko jugak aku kejap
takde la nak panas hati sebab kena balik lagi

bila dah sampai rumah pukul 3pagi, aku suruh mr.k tidur je dulu
sebab kesian sangat kat dia meneman aku
at least bila tiba masa nanti, tak la die mengantuk sangat kan
contraction memang tak berhenti
Ya Allah, sakitnye tak tertahan
mata memang mengantuk sangat tapi dapat lelap pun 5 minit je
sampai la pukul 6.30pg, mie sampai dengan kak na
masa tu mie bagi aku sarapan sikit tapi memang tak lalu nak makan
makan cekodok pun tak abis seketul
minum susu, minum minyak selusuh, minum air zamzam
sakit makin menjadi-jadi
kejap duk kat bilik, kejap keluar ruang tamu, jap lagi masuk bilik lagi
tapi aku tahan je tak nak pergi hospital lagi
fobia kang kena suruh balik lagi sekali hihihi
sampai la pukul 11.30pg, memang dah tak tahan sangat dah
aku pun ajak mr.k pergi hospital

bila dah sampai, doctor check dilation dah 5cm
ha kelam kabut la masing2!
terus bagi ubat buang air besar&terus ke labour room
bila doctor check dah 8cm, diorang panggil mr.k masuk
& mintak aku selawat banyak2 & push
Ya Allah, sakitnye tak tau macam mana nak cakap
memang sakit yang teramat sangat
aku pun tak ingat berapa kali aku push
ada la 5 6 kali kot sebabnya sakit sangat
mr.k kat sebelah ni duk pujuk2 je, bagi semangat kat aku
sampai la aku dapat keluarkan baby jam 1.31tengahari
Alhamdulillah, bila baby keluar entah mana pergi hilang sakit tu aku pun tak tau :)


jap lagi sambung part III pulak ye
boleh?? :) hehehehe
bye!

10 comments:

Anonymous said...

Ibu safa ni....jap gi jap gi..esok la tu sambungannya, hehehehehhe

-Sara- said...

banyak beno part2nya..hehe

nnti dlm seminggu 2 sara nak gi tgk bby safa..nnti pape sara roger k ;)

aTy _faRed~ said...

betul..biler dah keluar baby tu..terus hilang n luper semua sakit sebelum tu..:)

dakcik said...

cpt sambung! hehehe

III bDkNaKaL III said...

lamenye saket zaa...tp lega kan bl da tgk baby?weh, aku blk weekend ni.nt nk tgk safa k!

~~zaa~~ said...

anon,

hehehe jangan marah kak! :p

~~zaa~~ said...

sara,

ok yang..pape hal roger tau!

~~zaa~~ said...

aty fared,

kannn? tak tau mane pegi sakit tu..

~~zaa~~ said...

dakcik,

ye le..ye le..hihihi

~~zaa~~ said...

bdknakal,

betul2..ok, nnt ko nk dtg bgtau je eh