Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Monday, October 1

birth experience part III

salam dan hai :)

ampunkan dosaku hihihi
ok
aku memang sambung terus je cerita ni ye :)

Alhamdulillah
bila keluar je si kecik tu, terus dia buang air besar
lepas nurse potong tali pusat, diletaknya baby atas badan aku
body to body
ohh..masa ni tak tergambar perasaan aku
sedih, gembira semua bercampur
pastu nurse pesan pegang baby kuat-kuat
sebab diorang nak keluarkan uri
masa ni mr.k dah tak boleh ada sama
settle diorang keluarkan uri, sampai la masa nak jahit
emmm..tak tau nak cakap ape
kejap rasa sakit, kejap tak rasa pape
lagipun aku agak mamai sebab sedut banyak sangat gas

ding dong ding dong, 2.30 settle semuanya
nak kata lama pun tak jugak rasanya
ok la kot hihihi
so dari 2.30 tu sampai la pukul 5ptg mr.k teman kat labour room
sebabnya wad penuh!
pastu dari 1st labour room, bertukar ke 2nd labour room sebab ada orang lain nak bersalin
2nd labour room tu diorang tak guna
so duduk la kat situ sampai pukul 7mlm
masa ni mr.k dah tak boleh teman la
so die balik rumah sebab ada in-laws
mie&siblings aku semua kat rumah a.gee

so nurse inform aku akan diwadkan di Pusat Bersalin Berisiko Rendah
pasrah hihihi
naik la ambulans ke sana
rupenye selesa sangat uollsss!! :)
1 rumah ada 3 bilik & sebilik kite duduk sorang je
sangat selesa!
siap sorang patient ada sorang nurse yang in-charge
macam private!
& rezeki aku dapat master bedroom lagi, Alhamdulillah

so merasa la tidur dalam wad 1 malam
family pun boleh datang menjenguk cuma tak boleh menunggu la
tapi xpe sebab tak sunyi pun kat situ

selesai sudah hutang birth experience hihihih
tapi hutang lain banyak lagi :p
nanti aku bayar slow-slow eh

Syukur Alhamdulillah, terima kasih Ya Allah di atas rezekiMu ini


5 comments:

aida yan'z said...

bukan main lama lagi nak abeskan cerita..huhu

-Sara- said...

lamenyee sambungggggggggg! heeeeee :P

**tgh tgu free date nk gi tgk bby safa :D

Anonymous said...

mana janjinya....hik hik hik dah agak dah

waniepaez said...

hehehe, baby zaa comeisungguh..geram nk cubit..:)

ibnu marzuki al firdaus said...
This comment has been removed by a blog administrator.