Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, March 20

anniversary celebration kat rumah manis rumah :D

salam dan hai

ewah-ewah
pagi-pagi lagi aku dah muncul kat sini heheheh
pagi ni tak busy sangat pun :D

ha, ni aku nak cerita pasal semalam
kan aku cakap nak belikan kek kan?
so tengahari semalam ajak ain temankan pergi alamanda
bukan ajak ain je, tapi ajak kak nana sekali
tapi kak nana menghilangkan diri, hehehe
so berdua je la berjimba dengan ain kat alamanda

mula-mula pergi secret recepi, konon nak beli 2 slice je
tapi macam tak best pulak kan?kecik je
nak beli sebiji, besar sangat
pastu pergi tengok kek kat baskin robbins pulak
pilih punya pilih, berkenan la 1 kek ni
kecik comel je hehehe terus beli
lepas tu apa lagi, perut pun dah kelaparan
pergi makan kat rasa mas
sayangnya kak nana takde, kalau tak memang tempat favourite dia rasa mas ni :D

and dinner semalam roti sardin terbaik dari ladang mr.k
& dessert aiskrim kek :D



ada tag happy birthday sebab birthday mr.k 6 mac lepas aku tak beli apepun :D

kek yang sangat sweet-sweet & cute-cute :D



thanks dakcik ain sebab sudi teman i! :D
& kak nana, nanti kite keluar berjimba bertiga ye :D



p dot s : ain, mr.k cakap pavlova tu sangat sedap ok! memang menuntut la suruh i buat lepas ni heheheh cepat bagi resepi! :D

Monday, March 19

2nd wedding anniversary

salam dan hai

hari ni wedding anniversary kami yang ke-2
Alhamdulillah, dah 2 tahun hidup bersama
banyak dah perangai rahsia masing-masing yang terkeluar heheheh
terima kasih, Allah
Kau pinjamankan aku seorang lelaki yang sangat penyayang
seorang lelaki yang bukan sekadar suami
tapi juga seorang imam, sahabat, kawan baik, kawan tempat bergaduh
Alhamdulillah, terima kasih Allah
semoga Kau panjangkan jodoh kami
Amin....

kitorang tak pergi celebrate kat mana-mana pun, eventhough dinner
duduk kat rumah je sebab mak buyung tak larat :p
nak buat kek macam 1st anniversary dulu pun tak lalu :p
but right now i'm thinking of something
buying a cake, maybe?
tengokla, tak sure lagi :D
oh ye, pagi-pagi hari ni pun dah dapat kek jugak dari dakcikain!
tq yang! sedap sangat ok! u ni macam tau-tau je hari ni special untuk i hahahaha :p







to my beloved husband,

Happy 2nd anniversary, sayang
Thank you for every single things that you've done
Thank you for always be by my side
Thank you for lending me your arms
So that i can feel comfortable when i'm sad
Thank you for always be my strength
So that i can be brave to facing the life
I love you so very much!
Our little inside love you too!
Our little is the best present ever for you, sayang


Happy 2nd Anniversary...

Thursday, March 15

sebulan menghilang, ape cerita?

salam dan hai

fuhhhh...lap peluh jap
penat betul hari ni
bukan hari ni je, sepanjang sebulan ni
memang schedule penuh je
tak sempat nak merapu kat sini pun
eventhough this whole week my bos takde kat ofis
tapi macam-macam jugak nak buat
time dia takde ni la nak mengemas sana sini, ye tak?
kalau dia ada, mane sempatnya nak buat kerja lain

bulan ni rutin kami suami isteri memang sangat-sangat full
tapi demi memenuhi semuanya, kami sanggup :)
nak tau nape lama aku menghilangkan diri dari merapu kat sini?






1st, attend birthday izzul hafiy, anak azie :)
actually, birthday ni jadi perjumpaan untuk mak buyung hehehe
nak tengok gambar lagi, klik kat blog azie & blog ain ye :)

opss! kecuali dakcik ain & ikma yang kat tengah tu!



2nd, attend birthday D&D, anak cikpuanezah!
& paling best, jumpa farah & maryam yang super comel!







3rd, hantar mak, abah mertua dan adik ipar mengejakan umrah
Alhamdulillah, diorang dah selamat sampai
InsyaAllah, minggu depan balik, tapi belum confirm tarikhnya






4th, maternity & children expo kat midvalley
walaupun expo kali ni tak besar macam biasa
tapi total damage wang saku adalah = pengsan!






5th, hantar kak nani aku pulak mengerjakan umrah
diorang pun dah selamat sampai, hujung minggu depan baliknya, InsyaAllah
diorang pergi satu family
kak nani, abang ipar aku & dua anak buah comel aku amir&amar






6th, my buchuk mr.k demam teruk
kesian sangat-sangat :(
sebab demamnya kejap ok, kejap tak ok
risau la sekarang kan musim denggi
& lastly semalam yang paling panas badannya
bawak pergi klinik, terus ambik darah 2x
Alhamdulillah, result nya ok
hari ni pun mr.k still on leave






7th, kerja kemas-mengemas
yang ni memang dah lama ditunggu-tunggu
kalau dulu kat division lama, tak sebulan sekali asyik nak tukar position je
tapi sekarang, nak buang recycle paper pun tak sempat heheheh
and finally, today my workstation become clean&clear :)
dah tak tunggang langgang lagi

no more! :D




lastly, hari ni perasaan aku agak bengang, geram, menyampah. kecoh sangat. titik!




perkembangan aku dan baby?
Alhamdulillah, sihat walafiat! :D
sampaikan kalau lagi 3 minggu berat naik, nurse suruh minum air gula!
ayakkkk!! hopefully berat tak naik la until next check-up
sekarang dalam proses mengambil makanan secara seimbang hahahaha :p
& next week i'm entering 3rd trimister
Subhanallah, sekejapnya rasa
masa awal-awal dulu rasa macam lambat je
bila dah masuk 3rd trimister ni, faham-faham je la kan?
kena get ready for everything
doakan kami selamat ye :)



p dot s : all pics credit to ain, azie, ezah & pakcik google :)

Monday, March 12

lack of timessssss

salam dan hai

lama bebenor tak merapu kat sini
banyak sangat ceritanya tapi tak sempat nak update
hari ni pun tak sempat jugak walaupun bos takde seminggu!
yeaaayyy!!! :D
later i story-mory ye!
bye!