Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Friday, April 27

laundry!! laundry!!

salam dan hai

yeay!! hari ni dah jumaat!!
lamanya rasa nak tunggu hari jumaat ni
macam dah bosan je kerja heheheh :p
eh..bosan-bosan pun, kerja still jalan jugak
tak tertangguh ye walaupun sekarang ni aku asyik mengah je :)

semalam kami memulakan sesi laundry baju baby
1st batch la konon hehehehe :p
ala, bukan banyak mana pun, basuh seround je
sebab dah mengantuk, malas nak tunggu hehehe
nanti esok lusa kang 2nd batch pulak
alhamdulillah, lengkap semuanya
rasa macam tak percaya pulak dah nak ada anak :)




yang seronoknya mr.k duk gelak je tengok aku sidai mitten & booties baby
sebab katanya kena belajar, pastikan betul-betul mana satu mitten, mana satu booties
hahahahah so cute!
senang je la sayang oi... :) hahahaha

ok la, enough for today
nanti next batch laundry, aku upload gambar lagi ye
tengahari ni nak balik, mr.k ada kat rumah
TERcuti hahahaha :p



Monday, April 23

baru nak update ke? pemalas heheheh

salam dan hai

dah berhabuk dah blog aku ni heheheh
konon nak update blog kat kampung masa cuti hari tu
langsung takde hahahha
malas la nak bukak laptop
jangan marah ye kawan-kawan :D

best gile ok balik kampung seminggu
makan, tidur, makan, tidur
tu je la kerja laki bini hahahah
mie masak macam-macam
pastu menyembang je kerjanya
puas hati sangat dapat melepak lama-lama kat kampung

oh, actually last week aku dah kerja dah pun
cuma mood tak mari je nak update blog :)
plus, kerja pun menimbun jugak
tu yang sunyi je

masa kat kampung hari tu, kami buat kenduri doa selamat
memandangkan aku dah 7 bulan masa tu
& dah alang-alang kat kampung
mie cakap buat je terus
mie masak nasi minyak
lauknya kari daging, ayam berempah, acar timun & roti tempayan
alhamdulillah semuanya berjalan lancar
tapi harap maaf, aku memang tak bermood langsung nak bergambar
sila salahkan hormon heheheh :p

this week i'm entering 33weeks of pregnancy
perasaan? cuak yang amat!
macam-macam aku fikir
mudah ke bersalin, macam mana sakitnya, normal ke, c-sec ke
arghhh....macam nightmare je rasa
hope everything selamat la nanti, insyaAllah
this week baru nak start basuh semua baju baby
& this week jugak ada antenatal class kat HUKM
nanti dah attend class tu, aku cerita the experience ok?

enough for today kot :D
tata

Monday, April 9

from kampung with smile :D

salam dan hai

:D i sekaranng kat kampung, kelate hehehe
seronoknye bercuti wehhh
korang kerja ke??hahahahah
jangan marah ye, kawan-kawan
bagi can lan kat makyong ni berehat-rehat kat kampung
dah lama gile kot tak balik kelate, 7 bulan ada la
last balik kampung dulu pun masa raya
lama kan?
punya la menahan diri heheheh
dah pun mie dengan abah aku kan selalu datang sini
tu yang tak sempat nak balik tu

so sekarang ni korang semua jangan la jeles eh
aku dengan mr.k tengah seronok bersenang-senang ni
tak fikir langsung kot pasal kerja hahahaha :p
aku dengan mr.k cuti seminggu ni je
balik kampung pagi sabtu lepas
nak balik putrajaya semula sabtu ni kot, insyaAllah

so far sepanjang perjalanan semalam, Alhamdulillah
tapi pinggang tak yah cakap la, bisa semacam je
tapi survive heheheh, sanggup! :D

ok la korang
i olls nak keluar ni 
malam ni mie nak buat roti tempayan untuk makan pagi esok :D
kak na & kak nani, jangan jeles eh
kami nak keluar pergi beli kain nih ! hahahahah
abe gee pulak jangan jeles sebab mie masak sedap-sedap heheheh :p
tata!!