Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, January 15

Demam campak or what..

Salam dan hai

Safa demam teruk start hari khamis malam lagi
So jumaat lepas kami berdua cuti
Melarat demamnya sampai mencecah 39.8c
Suhunye tak turun walaupun dah bagi ubat bontot
Sampai la hari ahad baru ok sikit
Tapi semalam mk.k nak cuti nak monitor dia
Kot la demam balik kan
Tapi lain pulak yang timbulnye
Kat muka dengan badan safa keluar merah-merah
Tengahari kitorang bawak safa di KK
Dah jumpa doktor tapi die cakap bukan allergic, bukan eczema, bukan campak
Pastu malam tadi makin menjadi-jadi
So hari ni aku pulak yang cuti
Aku pun tak tau la ape sebenarnya
Any ideas guys??











posted from Bloggeroid

8 comments:

mama arissa said...

akak, dia ada mkn apa2 tak? mcm telur ke..takot dia alergi telur..mcm arissa hrtu dia kena demam cmpak stat nak mcm cacar air kt atas tgn dia..pastu demam...terus naik byk..

~~zaa~~ said...

Xde pun yu..akak x intro telur lagi...mkn mcm biase je..ni xde pn mcm bintikW berair..more to mcm ruam tu yang akak suspek campak

axie said...

terlalu panas kot demamnya..sebabtu naik ruam & kura merah2

~~*Lady Salwa*~~ said...

selalunya kalau demam, suhu dia tinggi sangat akan kuar bintik2 merah... cam campak... tapi orang kata ruam panas... Anak salwa dulu pun pernah jadi jugak... doc kata sebab badan dia panas sangat, tu yang naik ruam camtu...

Nastyna said...

tinggi nya suhu dia, so doctor cakap apa? Kita pun tak tau tak dapat nak bantu, hopefully nothing serious la kan.
Salam kenal

az-ila said...

oh my dear dun worry..tu bkn campak or apa2 just ruam yg kuar bila suhu tinggi sangat..aisyah dulupun sebijik mcm safa ni la igtkan campak jugak tp doc ckp itu ruam, mula2 mmg dia akan kuar makin byk tp jgn risau dalam sehari dua dah ok..dun wori ek

syakira nadila said...

Allah.. kesian nya dia.. :'(

mrs.spicy said...

Viral fever ko mek? Maryam rajin jd gini